Ukończyła dietetykę oraz biologię o specjalności biologia człowieka na Uniwersytecie Wrocławskim, gdzie uzyskała tytuł magistra. W swoich pracach dyplomowych poruszała kwestię diety ketogenicznej oraz rozwoju i zachowań żywieniowych dzieci z nieswoistymi chorobami zapalnymi jelit. Od 5 lat pracuje jako dietetyk, specjalizując się w leczeniu żywieniowym i dietoterapii dorosłych i dzieci.
Do pacjentów podchodzi w sposób holistyczny, łącząc naturalne rozwiązania z najnowszą wiedzą naukową. Uważa, że dopasowanie idealnego modelu żywienia możliwe jest tylko wtedy, gdy spogląda się na człowieka jako całość, a nie tylko przez pryzmat choroby i jej objawów.
Wciąż poszerza swoją wiedzę z zakresu medycyny funkcjonalnej i dietoterapii. Do jej szczególnych zainteresowań w kontekście dietoterapeutycznym należy dieta ketogeniczna, przez którą z powodzeniem przeprowadziła już kilkuset pacjentów.
Akceptuj i zamknijStrona używa plików cookies (ciasteczka) dla w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym.